top of page
Tarieven

Vergoede zorg 

 

Ik heb een contract met alle zorgverzekeraars, zowel voor de basis als de specialistische GGZ. De meeste psychotherapeutische behandelingen worden daardoor vergoed door uw zorgverzekeraar, onder aftrek van uw eigen verplichte bijdrage (of wat er nog van over is). In 2020 is dat €385,-  Verder heeft u voor behandeling een verwijzing nodig van uw huisarts. Deze verwijzing mag niet ouder zijn dan 3 maanden en er moet bij uw verwijzer het vermoeden zijn van een DSM V stoornis. 

 

Niet-vergoede therapie

Hieronder valt onder andere relatietherapie, onverwerkte rouw, burnout, werkgerelateerde problematiek en alle aanpassingsstoornissen.  

 

In de meeste gevallen worden de zgn. DSM V diagnoses, zoals angst- en stemmingsstoornissen en persoonlijkheidsproblematiek wel vergoed. Om zeker te zijn dat uw behandeling vergoed wordt, is het echter altijd raadzaam om vooraf aan de behandeling nog even contact op te nemen met uw eigen zorgverzekeraar. 

 

Tarieven

 

Het tarief voor individuele niet-vergoede zorg bedraagt € 100,- per 45 minuten behandeltijd.

 

Het tarief voor relatietherapie bedraagt € 135, - per 70 minuten behandeltijd.

 

Als een afspraak onverhoopt niet door kan gaan is het belangrijk dat u dit tenminste 24 uur van te voren laat weten. 

 

Bij no-show en/of te laat afmelden wordt een bedrag in rekening gebracht voor zowel vergoede als niet vergoede zorg, die u zelf dient te betalen. 

 

Het bedrag voor no-show bedraagt € 50,- bij individuele therapie en € 70,- bij relatietherapie.

bottom of page